Routine

Vooraf aan gedragsverandering gaan 3 andere fases, en ook die fases verhouden zich chronologisch tot elkaar. Dit ziet ziet er als volgt uit:

fase 1 Kennis ik weet hoe…
fase 2 Inzicht ik begrijp dat….
fase 3 Vaardigheid Ik kan het in de training, ik ben in staat om…
fase 4 Gedrag Ik doe het in de praktijk!

Om een leerdoel op het niveau van vaardigheid en uiteindelijk gedrag te bereiken, is het noodzakelijk om eerst de leerdoelen die hieraan vooraf gaan te realiseren. Immers, gedragsverandering vraagt om vaardigheid. En om vaardig te worden is inzicht nodig. Om inzicht te verkrijgen moet kennis opgedaan worden.

En als de kennis is opgedaan, hij is overdacht en geoefend dan is de verandering compleet; je werkt weer alsof je nooit anders gedaan hebt! En dat is de laatste fase: in de praktijk toegepaste kennis wat net zo makkelijk gaat als ervoor. Maar wel anders!

Om er voor te zorgen dat je geinspireerd blijft kun je je kennis regelmatig opfrissen. Natuurlijk met andere trainingen maar ook met de wekelijkse tip van CloudCollege. Een tip is altijd een korte interventie en waarvan je snel kan beoordelen of dit voor jou waardevol is. Een klein beetje informatie stelt je namelijk in staat om heel snel de 4 fasen zelf te doorlopen en zodoende is dit ook een mooie manier om je werkwijzen aan te passen en te verbeteren.

 

Home | Kennis | Inzicht | Vaardigheid | Gedrag |